Vés al contingut principal

BIOGRAFIA D'EN LEONARDO DA VINCI

 LEONARDO DA VINCI

Després de la descoberta del personatge misteriós, Leonardo da Vinci, els alumnes de 6è vam voler saber una mica més de la seva vida. Per això vam buscar dades i fets  importants de la seva vida i vam elaborar la biografia del personatge.
Aquesta és una de les moltes biografies que hem escrit:

   BIOGRAFIA   http://culturacolectiva.com/wp-content/uploads/2013/04/davinci1.jpg


NOM: Leonardo da Vinci

ON VA VIURE: Va néixer al 15 d’abril de 1452 a (Vinci, Toscana a Itàlia). Va morir al 2 de maig de 1519 a Amboise els 67 anys (Regna de França.)

  • Fet clau: Aquest gran geni italià del renaixement va deixar-nos moltes obres d’art extraordinàries. Leonardo va concebre l’imponent idea de fer un registre il·lustrat de tots els objectes del món.

POLIFACÈTIC: Fou un artista florentí i a la vegada científic, enginyer, inventor, anatomista, pintor, escultor, arquitecte, urbanista, naturalista, músic, poeta, filòsof i escriptor.

http://st.depositphotos.com/1325784/2692/v/450/depositphotos_26927057-Black-sketch-drawing-of-palette-and-brush.jpgL’ESPECIALITAT: Enginyer i inventor ( però més conegut com a pintor.) Les obres d’art mes importants son: L'Anunciació , la Verge de les Roques , El Sant Sopar , La Verge i Santa Anna, L'Adoració dels Mags i el Retrat de Ginebra Benzi, però el més cèlebre és sens dubte La Mona Lisa o La Gioconda .

ESTUDIS: Es va formar com artista amb  Andrea del Verracchio i d’altres.

Treballs: Els seus treballs realitzats com enginyer i inventor , varen ser:  l’helicòpter , al carro de combat, el submarí o fins i tot l’automòbil, idees molt avançades per a l’època que vivia. (No varen ser possibles per manca de materials).https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e2/Firma_de_Leonardo_Da_Vinci.svg/2000px-Firma_de_Leonardo_Da_Vinci.svg.pngINFORMACIÓ url:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL CRANC DE RIU

Hola sóc l'Eulàlia,
Jo he estudiat el cranc de riu, i us aportaré una mica d'informació.
Els seus noms:
Nom en castellà: Cangrejo de ríoNom en anglès: CrayfishNom científic: Astacus fluviatilis
És un crustaci amb exoesquelet que fa de 10 a 12 cm de llarg. Té 10 potes, les dues primeres són les pinces.
És un animal omnívor que s'alimenta d'invertebrats petits i algues.

Són ovípars, la femella pon de 50 a 80 ous.Viu en aigües netes i oxigenades. Al voltant del món hi ha molts tipus de crancs però els més importants són:

El cranc senyal (Viu a Catalunya sobretot)El cranc americà (És una espècie invasora que ve d'Amèrica i mata els altres crancs)El cranc ibèric (Viu a la península ibèrica, sobretot a Catalunya)
Bibliografia:
EL CRANC DE RIU XTEC Espero que us serveixi l'informació! 


EL REPTE DE CONSTRUIR EL PONT QUE VA IDEAR EN LEONARDO DA VINCI

En la propera sessió de grups interactius apendrem a fer el pont portàtil que va ideà en LEONARDO DA VINCI fa més de 500 anys.
Permet creuar obstacles de forma relativament ràpida i segura.
Ens ho proposa en Lluís Padrós que portarà el material.
Aquí teniu un curt video perquè us en feu una petita idea.
Molta sort i que aconseguiu el repte!!
L'any 2005 a Freiburg (Alemanya) es va construir un "pont de Leonardo" gegant.

CLICA AQUÍ