dimecres, 28 d’octubre de 2015

BIOGRAFIA D'EN LEONARDO DA VINCI

 LEONARDO DA VINCI

Després de la descoberta del personatge misteriós, Leonardo da Vinci, els alumnes de 6è vam voler saber una mica més de la seva vida. Per això vam buscar dades i fets  importants de la seva vida i vam elaborar la biografia del personatge.
Aquesta és una de les moltes biografies que hem escrit:

   BIOGRAFIA   http://culturacolectiva.com/wp-content/uploads/2013/04/davinci1.jpg


NOM: Leonardo da Vinci

ON VA VIURE: Va néixer al 15 d’abril de 1452 a (Vinci, Toscana a Itàlia). Va morir al 2 de maig de 1519 a Amboise els 67 anys (Regna de França.)

  • Fet clau: Aquest gran geni italià del renaixement va deixar-nos moltes obres d’art extraordinàries. Leonardo va concebre l’imponent idea de fer un registre il·lustrat de tots els objectes del món.

POLIFACÈTIC: Fou un artista florentí i a la vegada científic, enginyer, inventor, anatomista, pintor, escultor, arquitecte, urbanista, naturalista, músic, poeta, filòsof i escriptor.

http://st.depositphotos.com/1325784/2692/v/450/depositphotos_26927057-Black-sketch-drawing-of-palette-and-brush.jpgL’ESPECIALITAT: Enginyer i inventor ( però més conegut com a pintor.) Les obres d’art mes importants son: L'Anunciació , la Verge de les Roques , El Sant Sopar , La Verge i Santa Anna, L'Adoració dels Mags i el Retrat de Ginebra Benzi, però el més cèlebre és sens dubte La Mona Lisa o La Gioconda .

ESTUDIS: Es va formar com artista amb  Andrea del Verracchio i d’altres.

Treballs: Els seus treballs realitzats com enginyer i inventor , varen ser:  l’helicòpter , al carro de combat, el submarí o fins i tot l’automòbil, idees molt avançades per a l’època que vivia. (No varen ser possibles per manca de materials).https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e2/Firma_de_Leonardo_Da_Vinci.svg/2000px-Firma_de_Leonardo_Da_Vinci.svg.pngINFORMACIÓ url:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

SORTIDA FINAL DE CURS DE 6È

Aquest curs els alumnes de sisè vam escollir anar d'excursió a Anigami, l'Esquirol, a practicar esports d'aventura. Vam fer tres...