diumenge, 4 d’octubre de 2015

NOTÍCIA DE LA SETMANA

Dimarts, 29 de setembre de 2015

PLANETA MART
Mart és el quart planeta més a prop del Sol.  Es reconeix com el “planeta vermell” o “planeta roig”.

Segons les primeres anàlisis de les mostres recollides pel robot Curiosity, al planeta vermell s'hi van donar les condicions necessàries per a la vida. Aquesta era una de les incògnites que havia de resoldre la missió espacial. Els experts han identificat la presència de sofre, hidrogen, oxígen, fòsfor i carboni, ingredients que indiquen que alguna vegada Mart va poder albergar vida microbiana.

Ratlles fosques i estretes, de 100 metres de longitud, on flueix aigua avui dia a Mart.

Mart, planeta normal                                                                                     Mart amb aiguaAquest és el Curiosity el robot que ho ha descobert tot.


Resultat d'imatges de fosfor

          
Carboni       fósfor
                                                      
Resultat d'imatges de hidrogenResultat d'imatges de sofre
Sofre                                                                     Hidrogen

ECLIPSI DE LLUNA

Resultat d'imatges de eclipsi de lluna 2015

Un eclipsi de Lluna o eclipsi lunar és un eclipsi que ocórre quan la Lluna està a l'ombra de la Terra. Això només passa quan la Lluna pot rebre la llum del Sol, en una posició en que el Sol, la Terra i la Lluna estan alineats o a punt de fer-ho. Dit d'una altra manera l'eclipsi de Lluna apareix quan la Terra s'interposa entre el Sol i la Lluna, és a dir, quan la Lluna entra en la zona d'ombra de la Terra. Això només pot ser en lluna plena.

Fet per l’Alba i en Xevi de 5è

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

SORTIDA FINAL DE CURS DE 6È

Aquest curs els alumnes de sisè vam escollir anar d'excursió a Anigami, l'Esquirol, a practicar esports d'aventura. Vam fer tres...